Kolik si chcete půjčit?

Nebankovní firmy nepůjčují kvůli koronaviru, Přestaly půjčovat!

Začalo to malým oznámením v pondělí 12:00 - společnost Pronto pozastavila půjčování peněz. Následovala lavina. A nyní pozastavilo půjčování peněz desítky českých nebankovních firem. Právě ve chvíli, kdy to většina českých občanů potřebuje nejvíce. Když jsou doma a nemohou pracovat. Nemají příjem. A nyní si již ani nemohou půjčit peníze u většiny nebankovních společností.

Kdo nepůjčuje peníze - Aktuální seznam

Seznam se rozrůstá každou půl hodinu. Momentálně mezi hlavní a největší poskytovatele, kteří přestaly půjčovat, patří tyto celorepublikové společnosti:

  • Nebankovní firma Pronto - 5 000 Kč až 100 000 Kč se splatností až na 4 roky
  • Nebankovní firma Acema - 100 000 Kč - 3 000 000 Kč se splatností až na 20 let
  • Nebankovní firma CoolCredit - 1 000 Kč - 5 000 Kč se splatností na 30 dní
  • Nebankovní firma CreditOn - 500 - 8 000 Kč splatností až na 40 dní
  • Nebankovní firma SOSCredit - 1 000 Kč - 8 000 Kč se splatností na 28 dní
  • Nebankovní firma Credit Portal - 500 Kč - 30 000 Kč se splatností na 30 dní
  • Nebankovní firma Tetička - 1 000 Kč - 8 000 Kč se splatností na 30 dní
  • Nebankovní firma FairCredit - 4 000 Kč - 70 000 Kč se splatností na 18 měsíců
  • Nebankovní firma CreditStar - 1 000 Kč - 7 000 Kč se splatností na 3 měsíce
  • Nebankovní firma RazDvaPůjčka - 3 000 Kč - 15 000 Kč se splatností na 48 měsíců
  • a desítky menší firem působících ve svých městech...

Tento seznam je aktuální k 8:00 dne 1.4.2020.

Chcete vidět, kdo ještě stále nabízí půjčky? Běžte do našeho Srovnání nebankovních půjček s kalkulačkou - nacházejí se zde jen ty firmy, které i nadále půjčují peníze. Ty, které pozastavili své služby, jsme ze seznamu odstranili. Situaci i nadále hlídáme a průběžně odstraňujeme další firmy, které nahlásí pozastavení svých služeb.

Jeden příklad za všechny: S podobným varováním se setkáte na většině internetových stránek poskytovatelů půjček: Nepůjčujeme peníze!

Pozastavení nebankovních půjček

Kvůli koronaviru, ale ne kvůli karanténě

Omezení a karanténa v ČR byla již po dobu 14 dnů. A všechny nebankovní firmy i nadále fungovaly.

Fungovaly následovně: o peníze jste požádali přes internet. Vaše identita byla ověřena buď zaslanou fotografií občanského průkazu (přes internet) nebo jste zaslali 1 Kč na účet poskytovatele ze svého bankovního účtu. Tím se ověřila vaše totožnost a půjčka vám byla vyplacena bankovním převodem. Nikam jste nemuseli chodit, obchodní zástupci rovněž nikam nechodili. A nebankovní společnosti mohly i nadále půjčovat své peníze. A ty poslední, které ještě stále fungují, i nadále postupují stejným způsobem. A peníze i nadále takto vyplácejí.

Pozastavení kvůli dalšímu vývoji COVID-19

Co se tedy dnes odpoledne změnilo, že všichni pozastavují půjčování?

Začaly se šířit fámy, že vláda pozastaví splácení půjček, hypoték a úvěrů. Pokud by jste měli nějakou půjčku tak by byla automaticky zmrazena na 6 měsíců. A další splátku by jste uskutečnili až za 6 měsíců.

To není problém pro banku, která poskytuje hypotéky na 30 let. Té se pozastavení splátek na 6 měsíců nijak nedotkne. Problém je to ovšem pro nebankovní firmy, které půjčují na kratší dobu - například před výplatou na 30 dnů. Půjčí někomu peníze, ten je za 30 dnů vrátí i s úrokem a oni je okamžitě půjčí někomu jinému. Každý 30 dnů tak tyto peníze recyklují a tyto peníze jim vydělávají. Pokud by ovšem byly nyní zmrazeny na 6 měsíců u zákazníka? Který by je nemusel po dobu 6 měsíců vracet? Tyto nebankovní firmy by se na následujících 6 měsíců ocitly zcela bez peněz (všechny by byla na účtech zákazníků) a zcela bez příjmů (zákazníci by jim nemuseli dalších 6 měsíců nic platit). Proto se většina firem momentálně rozhoduje pozastavit půjčování svých peněz.

Lze si ještě někde půjčit?

Ne všechny české nebankovní firmy již pozastavily půjčování. Některé ještě stále schvalují a vyplácejí peníze. Můžete je mít ještě dnes, ale musíte jednat rychle.

Navštivte na Srovnání půjček - obsahuje jen ty firmy, které ještě půjčují. Vyberte si půjčku. Požádejte ihned přes internet. A nechejte si peníze vyplatit na svůj bankovní účet.

Seznam pozastavených firem průběžně aktualizujeme. Situaci sledujeme živě.

Nejnovější informace o půjčkách

Jak na to: Půjčka ještě dnes v hotovosti (i víkendy/svátky)

Jak na to: Půjčka ještě dnes v hotovosti (i víkendy/svátky)

Jak požádat o doklad splátek u půjček a hypoték na 3 až 6 měsíců

Jak požádat o doklad splátek u půjček a hypoték na 3 až 6 měsíců

Půjčka na vyplacení insolvence, kdo půjčí soukromě

Půjčka na vyplacení insolvence, kdo půjčí soukromě

ČS Bankovní půjčka s Odkladem splátek + Změnou výše splátky

ČS Bankovní půjčka s Odkladem splátek + Změnou výše splátky

Zobrazit více novinek
Kolik si chcete půjčit?
Kolik si chcete půjčit?
Internetový portál Vybrano.cz je provozován soukromou osobou. IČ: 87372487, DIČ: CZ8806285092. Provozovatel tohoto portálu není zprostředkovatelem bankovních ani nebankovních půjček. Provozovatel neposkytuje radu dle §85 odst. 1 Zákona č. 257/2016 Sb. Pro více informací se seznamte s Podmínkami služby a a Ochranou osobních údajů. Ke kontaktování provozovatele využijte Kontaktních informací. Provozovatel rovněž provozuje internetový portál Rychlé nebankovní půjčky. Pevně věříme, že právě zde naleznete tu pravou nebankovní půjčku. Internetový portál Vybrano.cz (2015 - 2024). Všechna práva vyhrazena.